2022.06.16.

Koncert ajánló

Még egy kört! Gypsy Jazz Band ft. Roby Lakatos a Zene Napján Ferencvárosban

 

Még egy kört! Gypsy Jazz Band ft. Roby Lakatos az iF Café teraszán a Zene Napja alkalmából.

Időpont: 2022 június 25., 17.30

🥃"Még egy kört! – hangozhatott el egy francia kiskocsmában valamikor a múlt század első felében egy már kellően vidám és a többi látogatónál némiképp tehetősebb vendég szájából, a sarokban szóló gypsy-jazz muzsika és az alkohol együttes, jótékony hatására."

Az estén meghívott művészekkel kiegészülve eddig nem látott formációban lép fel a zenekar:
🎻Roby Lakatos - hegedű
🎙️Lakatos Myriam - ének
🎻Bóni László - hegedű
🎸Kárpáti Róbert - manouche gitár
Vendégeink:
🎸Lakatos Vilmos - manouche gitár
🎸Kállai Dezső - manouche gitár
🎻ifj. Bóni László - nagybőgő

A zenekar tagjairól:

🎻Roby Lakatos
Bihari egyenes ági leszármazottja, Dankó hegedűjén játszott hatévesen, 11 évesen pedig már Járóka zenekarában játszott. Csodagyereknek hívták és kezelték, 19 évesen Belgiumban lépett fel. Többek között játszott a világhírű hegedűművésszel, Maxim Vengerovval és Nikolai Schneiderrel is. A belgiumi évek után egy New York-i menedzseriroda, a Columbia szervezte Roby Lakatos koncertjeit, ekkor vette szárnyára a nemzetközi hírnév. Roby Lakatos világhírű hegedűművész, a cigányzene kiemelkedő képviselője egy új zenei stílus, az unortodox cigány fúzió megteremtője. A New York-i Carnegie Hall-tól a londoni Royal Albert Hall-on át, egészen a Sydney-i Operaházig, mindenhol a „magyar cigány hegedűvirtuóz”-ként ismerik. Stílusos, olykor meghökkentő megjelenésével, hangszertudásával és egyedülálló improvizációs készségével inspirálja kollégáit, partnereit és tanítványait.

🎙️Myriam Lakatos
Gyermekkorában hegedülni tanult, Belgiumban zeneiskolába járt. Első jelentős fellépése édesapja, Roby Lakatos mellett a budapest Arénában volt, 7000 ember előtt olyan neves előadóművészekkel, mint például Charlie, Király Linada, Bangó Margit, Ferenczi György.
Jazz klubbokban gyakran énekel, Magyarországon és külföldön egyaránt. Myriam Fuks lemezén együtt szerepel Mischa és Lily Maisky-val.
Jelenleg a „Még egy kört!” és a Pannonia Art zenekarok állandó énekesnője.

🎸Kárpáti Róbert
A Még egy kört! Gypsy Jazz Band vezetője
Kárpáti Róbert 2018-ban álmodta meg a Még egy kört! Gypsy Jazz Trió zenekart és mellé a stílust. 1966-ban ritmus-gitáros volt a budapesti Sampo beat-zenekarban, majd jó néhány évtized kihagyás után pár éve újra gitárt ragadott és immáron lényegesen szisztematikusabban foglalkozik a hangszerrel.

🎻Bóni László
Bóni László 1968-ban született Budapesten. Roby Lakatos édesapjánál tanult, az ő zenekarában játszott, majd 1987-ben szerzett szólistadiplomát cigány hegedűművészként. Ezt követően hat hónapot töltött Japánban, ahol egy Gypsy trióval lépett fel, mellyel később bejárta egész Európát. 1991 és 1994 között Antwerpenben dolgozott. Állandó tagja a Roby Lakatos & Ensemble zenekarnak.

További információ a zenekarról: https://megegykort.com/