2022.05.30.

Roma zarándok út

Ismét országos roma zarándoklatot szervez Mátraverebély-Szentkútra a Boldog Ceferino Intézet

Ismét zarándoklatot szervez a Boldog Ceferino Intézet Mártraverebély-Szentkútra, ahol július 2-án, szombaton Lakatos Péter országos cigánypasztorációs referens vezetésével kerül sor az országos roma búcsúra. Sarlós Boldogasszony ünnepén újra felidézhetjük találkozásainkat az Úrral, és erőt meríthetünk belőlük közösségünkben végzett szolgálatunkhoz.

„A buzgóságban ne lankadjatok!
Legyetek tüzes lelkületűek: az Úrnak szolgáltok.”

(Róm 12,11)

A lelkinap 9.30-tól elmélkedéssel, tanúságtételekkel és gyónási lehetőséggel kezdődik, majd közös szentmisére várják a zarándokokat. Ebéd után a részt vevő csoportok rövid műsoraival folytatódik a program.

A szervezők azt kérik, hogy a csoportok június 27-ig jelentkezzenek ezen a regisztrációs felületen. Ugyanitt várják az előadó csoportok jelentkezését, illetve a busztámogatási igényeket is.

Az utazásokat az idén korlátozott mértékben tudják támogatni, ezért kérik, hogy a regisztrációs felületen mindenki jelezze az erre irányuló kérését. Fontos tudnivaló, hogy kizárólag a csoportok részére bérelt buszok támogatására van lehetőség, személyautókéra nem; továbbá csak a Boldog Ceferino Intézet nevére kiállított számla ellenében biztosítható a támogatás a buszbérlési költség legfeljebb 50 százalékáig, abban az esetben, ha a busz férőhelyeinek legalább 65 százaléka kihasznált. (A szervezők a regisztrációt követően az érintett közösségvezetőkkel felveszik a kapcsolatot, hogy a támogatás utalásának részleteit előre egyeztessék.)

Az ebédről mindenki maga gondoskodik: a kegyhelyen előzetesen megrendelt és előre fizetett ebédet a foglalas@szentkut.hu e-mail-címen lehet egyeztetni. Ennek határideje 2022. június 27. A csoportvezetők csoportonként rendelhetnek 1200 Ft/adag áron gulyáslevest.

További információért forduljanak bizalommal a szervezőkhöz a bangimagyar.anna@boldogceferinointezet.hu e-mail-címen, valamint a 06 30/199-2652-es telefonszámon.

Forrás: Boldog Ceferino Intézet