2022.07.22.

Roma zene napja

Roma zene napja Szombathely, Fő tér - Rendezvénytér

2021. augusztus 1.        

Roma zene napja            

Helyszín: Fő tér

16.30 Baranyi Sándor és Zenekara

Ők a klasszikus éttermi cigányzene képviselői, akik magas fokon szólaltatják meg a legnépszerűbb cigány és magyar nótákat.

18.00 Pannon Cigányzenekar

A Pannon Cigányzenekar 2006-ban alakult 16-fővel. Jelenleg a Zenekar létszáma 33-fő „volt Rajkózenekari tagokból", illetve magasan képzett művészekből áll. A zenekar számára az utánpótlás oktatása, a magyar cigányzene, a magyar nóta és népzene ápolása, népszerűsítése kiemelkedő feladat.

A Pannon Cigányzenekar célja, e kivételes zenei érték életben tartása, megőrzése, annak az évszázados hagyománynak, melyet a cigányok családi örökségként hordoznak magukkal generációkon át.

20.30 Gipsy Fusion- A Cimbaliband és Horváth Alexandra koncertje

A Gipsy Fusion című koncert hanganyagában a kelet-európai életérzés keveredik a népzenével és a közönség által kedvelt modern zenei stílusokkal.

Horváth Alexandra Erdélyből, Őrkőről érkezett Budapestre, hozva magával az ottani cigányfolklór legszebb énekes kincseit. A TV2 Ének iskolájában és a Megasztárban is nagy sikerrel szereplő Szandra pár éve dolgozik együtt a Cimbaliband csapatával Gipsy Fusion című műsorukon. A koncert anyagában a cimbalomszólók mellett nemcsak Szandra csillogtatja meg gyönyörű énekhangját, hanem a zenekar másik roma tagja, Solymosi Máté hegedűs is több feladatot vállal a megszokottnál, elkalauzolva ezzel a publikumot a cigány folklór és a jazz csodálatos világába.

A rendezvény az aktuális járványügyi szabályok szerint látogatható, a belépés ingyenes.

További információ:http://szombathelypont.hu/programok/zenekoncert/roma-zene-napja.