2022.07.15.

Tehetséges roma fiatalok figyelem

Fiatalok jelentkezését várja az MCC roma tehetség programja

Már lehet jelentkezni a Roma tehetség program (RTP) 2022 őszén induló képzéseire. A szervezők augusztus 5-ig várják az olyan, érettségi előtt álló vagy már érettségivel rendelkező, illetve a felsőoktatásban tanuló vagy diplomás fiatalok jelentkezését, akik hazai vagy külföldi alap-, mester- vagy doktori képzésre készülnek. Az RTP célja a roma fiatalok felkarolása, pályaválasztásuk, sikeres felvételijük, eredményes diplomaszerzésük támogatása.

A térítésmentes programba bekerülő diákok a lakóhelyükhöz legközelebb eső MCC-s központban vehetnek részt idegen nyelvi kurzusokon, és havonta egy alkalommal a budapesti központban megrendezett foglalkozáson bővíthetik ismereteiket, fejleszthetik készségeiket. Fejlődésüket az alapítvány kiváló oktatói személyes mentorálás keretében is segítik.

A program kiemelt célja egy olyan erős közösség létrehozása, amelyben a roma diákok egymást is támogatni tudják későbbi pályájuk során.

Jelentkezni egy önéletrajzból, motivációs levélből, valamint a nyelvvizsga-bizonyítvány(ok) másolatából (amennyiben rendelkezésre áll) álló pályázati csomag benyújtásával lehetséges. Emellett a középiskolás jelentkezők esetében az előző két félév elektronikus bizonyítványának – Kréta – másolata, valamint továbbtanulási terv, a felsőoktatásban tanuló vagy diplomás jelentkezők számára pedig az előző két félév indexmásolata, valamint a diploma másolata (amennyiben releváns) leadása szükséges. Mindkét program esetében a pályázathoz mellékelni kell egy prezentációt is, előre meghatározott, a program honlapján feltüntetett témákban.

Forrás:https://magyarnemzet.hu/belfold/2022/07/fiatalok-jelentkezeset-varja-az-mcc-roma-tehetseg-programja