Kedves látogató!

Köszöntünk a Dikh TV megújult weboldalán. Mi folyamatosan azért dolgozunk, hogy a legfrissebb tartalmak kerüljenek fel az oldalra, legyen szó videóklipekről, műsorokról vagy romákat érintő aktuális tartalmakról.

Oldalunkon megismerkedhet műsorainkkal, műsorvezetőinkkel, és bepillantást nyerhet a Dikh TV legizgalmasabb pillanataiba.

A Dikh TV Magyarország első szórakoztató tematikájú, roma televíziós csatornája. A televízió alapítói kezdetben legfontosabbnak a roma könnyűzenei kultúra bemutatását tartották, amely a későbbiekben egyéb tartalmakkal bővült. Rengeteg új műsortervünk van, melyek megvalósítását jelenleg a járványhelyzet akadályozza.

A csatorna célja, hogy a sokszínű roma kultúra, és a romák különböző nézőpontjainak bemutatásával szélesítse a romákkal kapcsolatos ismereteket, és csökkentse a romákkal szemben meglévő előítéleteket és sztereotípiákat.

A csatorna küldetése, hogy  bemutassa a roma hagyományokat és identitást, képet nyújtson a roma történelemről  és néprajzról, megismertesse a roma  művészeket játékfilmek, dokumentumfilmek és talk show-k keretében. Kiemelten fontos célja a csatornának a roma zenei sokszínűség bemutatása, amely magába foglalja hagyományos „kávéházi” cigányzenét, a roma népzenét, a jazzt és a széles körben ismert roma könnyűzenét. A Dikh TV 2012-ben mutatkozott be a YouTube-on, elsősorban saját gyártású zenei videoklipekkel és amatőr web-sorozatokkal. A tulajdonosi kör bővülése lehetővé tette, hogy a csatorna 2019. március 1. óta az egész országban kábelszolgáltatótól függetlenül elérhető legyen a nagyközönség számára. Széles spektrumú műsorkínálatunkkal igyekszünk minden korosztály igényének eleget tenni.